Magnesium

Is magnesium chloride the same as magnesium carbonate?
The answer is no.
According to some experts magnesium chloride is recommended to people with hypertension who should not take common salt, i.e., sodium chloride. The patient, while avoiding sodium is also decreasing the amount of chlorides needed for metabolism.
The taste of chloride is bitter and many people find it so salty, that if they suffer from hypertension they can fear that it could contribute to an increase in hypertension.

However, although it is a salt, there is no need to have this fear because the element that can raise the blood pressure is sodium, whether taken as sodium chloride (table salt) and sodium bicarbonate (which many people take as an antacid)++
Magnesium chloride can be taken with water or any juice. It should be taken at the start meals or during them. Preferably not at the end because in this case it may remain in the oesophagus if not swallowed with plenty of liquid.

++To clarify= Sodium chloride and sodium bicarbonate. Both of them increase tension.

When is carbonate recommended?

It is recommended in cases of hyperacidity, gastritis, duodenal ulcer and hiatal hernia with gastroesophageal reflux.
It is tasteless so it is well accepted by all people who may have resistance to any food or food supplements that taste bad.

To sum up

Both supplements provide us with magnesium. It is very interesting to take them. Why should you take them? According to experts in agriculture, it has been observed that agricultural land has lost the natural fertiliser balance that it formerly had. This is due to the use of chemical fertilisers in the twentieth century. There is a depletion of certain elements in the land and others have observed excess absorption by crops.
Also, magnesium plays an important role in many chemical reactions in our body.
But the functions of magnesium in our body are a talk for another day, so do not miss our blog.

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¿Es lo mismo cloruro de magnesio que carbonato de magnesio?

La respuesta es no.

Según algunos expertos el cloruro se recomienda a las personas que, por ser hipertensas, no toman sal común, es decir, cloruro sódico. Al evitar el sodio al paciente se le disminuye la cantidad de cloruros necesario en el metabolismo.

Su sabor es amargo y a muchas personas les parece salado por lo que si son hipertensos temen que pueda contribuir a subirles la tensión. Aunque es una sal,no deben tener este temor pues el elemento que puede elevar la tensión es el sodio, tanto si se toma como sal común (sal de cocina), como bicarbonato sódico (que muchas personas toman como antiácido).

Se toma con agua o con cualquier zumo. Debe tomarse al empezar las comidas o durante las mismas. No al final, pues en este caso pueden quedar en el esófago si no se ha tragado con mucho líquido.

¿Cuándo se recomienda el carbonato?

Se recomienda en los casos de hiperacidez, gastritis, ulcera duodenal y hernia de hiato con reflujo gastroesofágico.

Es insípido por lo que lo aceptan bien todas las personas que ofrecen resistencia a cualquier alimento o complemento alimenticio que tenga mal sabor.

Ambos suplementos nos aportan magnesio. Es muy interesante tomarlos. ¿Y por qué hay que tomarlos? Según los expertos en agricultura desde que se empezaron a usar los abonos químicos en el S.XX se  pudo observar que el suelo de labor había perdido el equilibrio que tenía antiguamente cuando se usaban abonos naturales. Por esto ocurre que se ha empobrecido de determinados elementos y en otros se ha observado una absorción en exceso por los cultivos.

Y es que el magnesio juega un importantísimo papel en las reacciones químicas de nuestro organismo.

Pero de las funciones del magnesio en nuestro cuerpo ya hablaremos otro día por esto no te pierdas nuestro blog.

 

Maria

Anni’s Vital Shop – Carrefour, Mijas Costa

 

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